Fundatia Dezvoltare in Europa implementeaza, in parteneriat cu Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania-Fratia (CNSLR-Fratia), S.C. Eurodezvoltare SRL si Unionservices SRL – Verona, proiectul strategic „Sustenabilitate in turism prin formarea de calitate”, ID POSDRU/158/1.4/S/142011.

In implementarea politicii de formare profesională a adulţilor trebuie să se ţină seama de o serie de elemente cheie cum ar fi: asigurarea calităţii formării profesionale, lărgirea accesului la acest tip de formare şi asigurarea transparenţei examinării şi certificării. Pentru a veni in sprijinul celor anterior mentionate in cadrul proiectului vor fi organizate o serie de activitati de interes pentru furnizorii de formare profesionala, activitati care vizeaza formare de specialiști pentru asigurarea calității în FPC.

Categoriile de grup tinta eligibile la nivelul acestor activitati sunt:

  • Furnizori publici și privați de formare profesională continuă care activeaza in sectorul turism- ospitalitate
  • Personal al furnizorilor publici și privați de formare profesională continuă din sectorul turism-ospitalitate (formatori, organizatori/ conceptori/ consultanți în formare, manageri de formare, administratori de formare, etc.

In vederea instruirii acestei categorii de grup tinta, vor fi intreprinse urmatoarele activitati:

  1. Organizarea unui seminar pentru instruirea personalului furnizorilor de FPC autorizati, privind asigurarea calitatii in formarea profesionala a adultilor (participanti: 50 de persoane / 40 de furnizori de FPC).

Seminarul va fi organizat in Bucuresti, Participarea grupului tinta la activitati este GRATUITA (Fundatia Dezvoltare in Europa asigura prin proiect, transport pana si din Bucuresti, cazarea si masa pentru participanti).

  1. Organizarea programelor de formare profesională pentru personalul furnizorilor autorizați FPC publici și privați:

Astfel, vor fi organizate doua cursuri, dupa cum urmeaza:

  • «EVALUATOR DE COMPETENTE PROFESIONALE» cod COR : 242405, durata – 40 orepregatire teoretica si practica, numar total de participanti – 25 de persoane (maxim. 2 reprezentanti din partea fiecarui furnizor).
  • «MANAGER DE IMBUNATATIRE PROCESE», cod COR: 242108, durata – 60 ore pregatire teoretica si practica, numar total de participanti – 25 de persoane ( 2 reprezentanti din partea fiecarui furnizor).

Programele de formare profesionala vor fi organizate in Bucuresti. Participarea grupului tinta la activitati este GRATUITA (Fundatia Dezvoltare in Europa asigura prin proiect, transport pana si din Bucuresti, cazarea si masa pentru participanti).

 

  1. Suport pentru minim 12 furnizori de FPC in vederea autorizarii pentru programe de formare profesionala care au la baza Standardele ocupationale pentru Educatie si Formare profesionala (SO) dezvoltate si pretestate in cadrul proiectului.

Costurile cu autorizarea vor fi acoperite din proiect.

In cazul in care sunteti interesati sa aflati mai multe informatii sau sa fiti implicat in activitatile proiectului, va invitam sa ne contactati la:

FUNDATIA DEZVOLTARE IN EUROPA

Strada Labirint 113, cod postal 030702, sector 3, Bucuresti

Telefon: 031/ 711 52 30

Mobil: 0743 08 77 04

Fax:  021/ 321 66 60

Email: office@fde.romelania.burlacu @fde.ro

Website: www.fde.ro

Persoana de contact:  MELANIA BURLACU