SEMINARUL REGIONAL din cadrul Caravanei „Flexicuritate si durabilitate în sectorul turismului”. a fost organizat de catre EURODEZVOLTARE S.R.L. in calitate de beneficiar al proiectului „Competente pentru adaptabilitate, flexicuritate si durabilitate în sectorul ospitalitatii si turismului”, POSDRU/81/3.2/S/53431. Evenimentul a avut loc pe data de 14 si 15 mai 2014, cu incepere de la orele 16:00 la sediul SC THR CG SRL, Bdul Poligrafiei 3 – 5, sector 1, Bucuresti.

Participantii la evenimentul care s-a desfasurat pe parcursul a doua zile au asistat la prezentari demonstrative sustinute de invitatii speciali: Michele Francia, Expert Gastronomie – ITALIA si Sergiu Nedelea – Somelier – Ambasador al Asociatiei Somelierilor din Europa in Romania. Cei doi invitati au delectat vazul si papilele gustative ale participantilor la eveniment cu ocazia unor prezentari demonstrative sustinute la sediul SC THR CG SRL, Bdul Poligrafiei 3 – 5, in bucataria unde se organizeaza stagii de practica pentru cursanti si respectiv in sala de evenimente. Participantii au avut ocazia sa guste preparate culinare realizate de mana unui celebru chef italian, detinator a doua restaurante prestigioase in tara partenerului transnational si de asemenea sa deguste vinuri, cognac si sampanie prezentate in cadrul evenimentului de celebrul somelier roman.

Dintre temele abordate in cadrul prezentarilor, enumeram: Beneficiile unei alimentatii sanatoase si corecte, Prezentarea, pregatirea si degustarea unor retete bio din bucataria mediteraneana, Asocierea vinurilor cu preparatele culinare,  Vinul si sanatatea, Analiza senzoriala a vinurilor – prezentarea si degustarea vinurilor linistite, efervescente si bio, etc.

Caravana „Flexicuritate si durabilitate în sectorul turismului” consta in organizarea unor campanii regionale de informare, promovare si constientizare privind reglementari, cerinte, tendinte, concepte noi si solutii de organizare flexibila si inovativa a activitatii in sectorul turism, hoteluri si restaurante si de promovare a conceptului ”a manca si a bea sanatos” precum si a tehnologiilor/proceselor tehnologice aferente acestui concept.

“Competente pentru adaptabilitate, flexicuritate si durabilitate in sectorul ospitalitatii si turismului” ID POSDRU/81/3.2/S/53431 este un proiect menit sa asigure cresterea gradului de adaptabilitate si flexibilitate a managerilor, intreprinzatorilor PFA si angajatilor din sectorul turism-ospitalitate in regiunile Sud Est, Sud Muntenia, Centru si Bucuresti Ilfov cu potential ridicat de dezvoltare, prin promovarea de programe de informare si specializare/perfectionare, corelate cu standardele internationale, nevoile unei piete dinamice a muncii si cerintele de competitivitate.

Iata si cateva fotografii realizate in timpul evenimentului desfasurat pe parcursul celor doua zile:

IMG_4641

IMG_4696

IMG_4688

IMG_4734

IMG_5141

IMG_5101

IMG_4839

IMG_4756

IMG_4749

IMG_4849

IMG_4604